Om företaget

Om företaget

Vi som jobbar

Vem är Fredde Werner

Här finns vi

Om Nilssons Motor

Nilssons Motor i Skånes Fagerhult AB är en av Sveriges äldsta MC-butiker. Firman startades 1936 av Erich Nilsson som först sålde trampcyklar men sedan började sälja 2- hjulingar med motor. Erich drev firman med hjälp av sin fru Maj.

Efter ett antal år tog Erichs son Nils-Arne över firman, efter att ha varit bosatt i USA en längre tid. Han livnärde sig där som proffs inom motocrossen.

Nilssons Motor har alltid varit återförsäljare för Honda, men även svenska Husqvarna såldes under många år.

1997 flög Christina Werner tillsammans med Nils-Arne för att se på Lag-VM i motocross i Belgien. Christina för att se maken Fredrik representera Sverige och Nils-Arne för att träffa en vän och kollega från USA. Nils-Arne skojade lite, – Ni kanske ska ta över firman! Det vore väl lämpligt för Fredrik och dig! Ett frö började gro och hösten 1998 ringde Christina och Fredrik upp Nils-Arne för att höra om han var sugen på att sälja.

I december 1999 såldes således familjeföretaget till den inte helt okända motocrossföraren Fredrik Werner och hans fru Christina.

Mc-butiken fick lite nytt blod och också nya idéer. Under årens lopp har Hondas sortiment kompletterats med KTM och Kawasaki.